Rinichi și căi urinare

Afecțiuni de rinichi și căi biliare pot fi: litiaza renală (piatră la rinichi), litiaza căilor urinare (calculi biliari), pielonefrita cronică sau acută (infecția de origine microbiană a rinichiului), colica biliară etc.

Bolile cronice de rinichi sunt extrem de periculoase. Uneori, simptomele acestora nu se manifestă pâna în momentul în care rinichiul este iremediabil afectat. Astfel, recuperarea medicală poate fi dificilă și nu poate vindeca în totalitate leziunile renale.

În ceea ce privește afecțiunile căilor biliare, tratamentul acestora este unul complex și începe de la modificarea silului de viaţă şi a regimului alimentar. Netratate la timp, afecțiunile căilor biliare pot duce la necesitatea unei intervenţii chirugicale - colecistectomie.

Pacienților care acuză boli de rinichi și căi biliare li se recomandă adesea tratamente alternative, la stațiuni balneoclimaterice.

Printre stațiunile românești care oferă cure pentru rinichi și căi biliare se numără: Băile Olănești, Băile Tușnad și Călimănești Căciulata.

Sorry, no posts matched your criteria.